Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ravintola Tillikka

Jigglypuffin synttäreiden kunniaksi päädyttiin lähtemään vaihteeksi liikenteeseen, tällä kertaa ravintola Tillikkaan. Ravintola itsessään on hienon näköinen, omalla hiukan vanhanaikaisella tyylillään. Näköala pöydästä oli hieno ja henkilökunta ystävällistä.

Ruokajuomaksi Jigglypuff otti keskitäyteläisen Italialaisen punaviinin ja KungFuPanda hanaoluen. Punaviini oli yllättävän hyvää ja sopi hyvin ruokailun yhteyteen pehmeällä maullaan. Hanaolut oli karhulle tyypillisesti maultaan hiukan väljähtänyttä.

Alkuruuaksi tilasimme puoliksi aurajuusto-etanoita. Annoksen kuusi etanaa oli kuorrutettu ihanasti paahtuneella juustolla ja pohjalla olevassa öljyssä maistui sopivasti valkosipuli. Annoksen yhteydessä tarjoillun leivän ja sitruunanpalan kanssa tämä oli erittäin maistuva alkupala. Niin hyvä itseasiassa, että Jigglypuff onnistui polttamaan hiukan suutansa syödessään liian nopeasti kuumia etanoita.

Pääruuaksi KungFuPanda tilasi pariloitua naudanmaksaa perunamuussilla. Maksa oli todella hyvää ja juuri sopivasti kypsennettyä, sen kanssa olleet smetanassa haudutetut sipulit sopivat maksan kanssa loistavasti. Myös annokseen kuuluvat viileät puolukat täydensivät happamuudellaan hyvin annosta. Ainoastaan annoksessa ollut paahdettu pekoni ei oikein sopinut itse kokonaisuuteen, vaikka senkään maussa ei vikaa ollut.

Jigglypuff päätyi silakkapihvejä harkittuaan kuitenkin kanaleipään. Pöytään tullessa annos kuitenkin yllätti. Eteen tuotiin täysi pannu joka oli kuorrutettu juustolla ja juuston päällä hiukan salaattia ja tomaattia. Juustokuoren sisään kaivauduttua sisältä paljastui paljon tomaatti basilika, paprika, ananas mössöä jonka keskeltä joutui hiukan etsimään löytääkseen kananpaloja. Annoksessa oli luvattu myös bernaise-kastike, joka oli kyllä todella hyvää, mutta hiukan hassusti lisättyä sillä sitä löytyi vain aivan pannun reunoilta. Viimeisenä annoksesta löytyi leipä, joka oli kaiken pohjalla mössöksi muuttuneena. Kaikki muu paitsi leipä annoksessa maistui todella hyvältä, mutta ehkä kaikkea oli hiukan liikaa, pienelle naisihmiselle ainakin.

Omalla asteikolla arvostelu: Om nom nom nom (8.5/10)

Verottavat piirteet:
-Mössööntynyt leipä
-Ruokalistassa saisi olla jotain tietoa miten tuhteja annokset ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti