Sivut

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Naan-leivät

Eilen ruokalistalla oli Aurajuustokeittoa ja lisukkeeksi piti keksiä jotain hyvää. Itse leivottu leipä on loistavaa keittojen kanssa, mutta naan-leivän kohdalla on yleensä tyydytty kaupasta ostettuun versioon. Tuli myös huomattua miksi, hyvää reseptiä oli äärettömän vaikea löytää. Kaikki reseptit vaativat vähintään grillivastuksen käytön, pahimmillaan meni todella hankalaksi. Niinpä tuli tehtyä niistä oma versio, vähän sieltä täältä vaikutteita ottaen ja hyvää tuli!

Naan-leivät
5-9kpl

2dl maitoa
25g tuorehiivaa tai 1/2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
2 tl sokeria
1tl suolaa
1/2dl maustamatonta jogurttia
6dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
voisulaa

-Liuota hiiva lämpimään maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään.
-Lisää maidon sekaan muna ja jogurtti. Vatkaa kaikki sekaisin.
-Lisää pikkuhiljaa kuivat aineet, älä vaivaa liikaa ettei taikinasta tule sitkeää.
-Lopuksi mittaa joukkoon öljy.
-Anna nousta ainakin tunti.
-Muotoile taikinasta leivät, koosta riippuen siitä tulee 5-9 mahdollisimman litteää leipää.
-Anna kohota hetki, lämmitä uuni 250 asteeseen.
-Sulata voi. Jos haluat tehdä leivistä erityisen makuisia lisää voin joukkoon esim. valkosipulia tai muuta maustetta. Itse murskasin voisulan sekaan pari valkosipulin kynttä, leipä sai mukavan valkosipulin vivahduksen.
-Voitele leivät ja laita uuniin keskitasolle, paista n. 6-10min kunnes leivät saavat kauniin ruskean pinnan.

Anna jäähtyä hetki ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti