Sivut

torstai 29. toukokuuta 2014

Red Velvet - kakku

Red Velvet - kakku on kuulemma nykypäivän muotileivonnainen, joten pitihän sitä itsekin kokeilla. Ikävän hankalaa oli tosin että nykypäivänä kakku tahdotaan tehdä punaisella elintarvikevärillä eikä oikealla punajuurella, josta se olisi tarkoitus tehdä. Oli siis pakko vähän sooloilla reseptin kanssa, mutta hyvää tuli! Jos pitää porkkanakakusta niin tämäkin varmasti maistuu. Tähän reseptiin käytin vihanneshyllystä löytyviä valmiiksi kypsennettyjä punajuuria, jotka soseutin itse. Pohjan resepti on tarkoitettu pellilliseen, joka sitten halkaistaan ja asetetaan puolet päällekkäin.

Red Velvet - kakku
n. pellillinen pohjaa

n. 250g punajuuri sosetta
125g voita
3 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
n. 3,5dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
n. 1,5dl tummaa kaakaojauhetta

-Sekoita punajuurisose, munat ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu voi.
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen punajuuriseos.
-Sekoita tasaiseksi.
-Paista 170 asteessa keskitasolla n. 45min. Anna jäähtyä ennen käsittelyä ainakin 10min.

Kuorrutus/täyte

200g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2dl tomusokeria
100g pehmitettyä voita
2-3rkl sitruunamehua

-Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja voi tasaiseksi.
-Lisää sitruunamehu ja tarkista maku.
-Täytä ja kuorruta kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti